Rozlítaný španělský ptáček

2015-03-07
rozlítaný ptáček
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 2:0 h
  • Hotovo : 2:20 h

Rozlítaný španělský ptáček je tak trochu jiný španělský ptáček.

Podávat můžeme s knedlíkem nebo rýží.

POSTUP:
1. Nakrájíme tři cibule a necháme v hrnci zesklovatět.
2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme lehce vyškvařit.
3. Na plátky nakrájené maso (roštěnec nebo zadní hovězí) potřeme z obou stran hořčicí, osolíme a opepříme a necháme na cibulce zatáhnout.
4. Poté zalijeme vývarem a zavřeme papiňák. Necháme cca 2hodiny podusit a poté maso z hrnce vyjmeme.
5. Během dušení si nakrájíme 3 uvařená vajíčka, 4 střední nakládané okurky a 2 párky na kostičky.
6. Po vyndání masa z hrnce přidáme do omáčky nakrájené suroviny a lehce povaříme.
7. Omáčku dochutíme podle chuti a zahustíme. Poté vložíme maso zpět do omáčky.

Máslová jíška
– na pánvi rozehřát máslo, přidat lžíci hladké mouky a počkat až zezlátne

Ingredience

3 cibule
slanina
olej, sádlo
roštěnec nebo zadní hovězí
hořčice
sůl
pepř
vývar
3 vejce
4 nakládané okurky
2 párky
jíška

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 5
Ohodnoťte tento recept

5 člověk/lidí hodnotil/li

Recipe Comments

  1. posted by Anonym on Duben 13, 2020

    mmm

Napsat komentář