Rozlítaný španělský ptáček
2015-03-07- Příležitost: Oběd
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 2:0 h
- Hotovo : 2:20 h
Rozlítaný španělský ptáček je tak trochu jiný španělský ptáček.
Podávat můžeme s knedlíkem nebo rýží.
POSTUP:
1. Nakrájíme tři cibule a necháme v hrnci zesklovatět.
2. Přidáme na kousky nakrájenou slaninu a necháme lehce vyškvařit.
3. Na plátky nakrájené maso (roštěnec nebo zadní hovězí) potřeme z obou stran hořčicí, osolíme a opepříme a necháme na cibulce zatáhnout.
4. Poté zalijeme vývarem a zavřeme papiňák. Necháme cca 2hodiny podusit a poté maso z hrnce vyjmeme.
5. Během dušení si nakrájíme 3 uvařená vajíčka, 4 střední nakládané okurky a 2 párky na kostičky.
6. Po vyndání masa z hrnce přidáme do omáčky nakrájené suroviny a lehce povaříme.
7. Omáčku dochutíme podle chuti a zahustíme. Poté vložíme maso zpět do omáčky.
Máslová jíška
– na pánvi rozehřát máslo, přidat lžíci hladké mouky a počkat až zezlátne
Ingredience
3 cibule | |
slanina | |
olej, sádlo | |
roštěnec nebo zadní hovězí | |
hořčice | |
sůl | |
pepř | |
vývar | |
3 vejce | |
4 nakládané okurky | |
2 párky | |
jíška |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
5 člověk/lidí hodnotil/li
posted by Anonym on Duben 13, 2020
mmm