Cibulová polévka

2019-01-27
Cibulová polévka
  • Porce : 6
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 1:30 h
  • Hotovo : 1:40 h

Cibulová polévka dokáže ráno postavit na nohy.

Pro zjemnění můžete polévku podávat se sýrem.
POSTUP:
1) Cibuli nahrubo nakrájíme (můžeme použít kuchyňský robot) a dáme do hrce s olejem a máslem.

2) Přidáme sůl a cukr kvůli barvě a cibuli smažíme pomalu na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut a občas zamícháme. Pak oheň zvýšíme na střední hodnotu a za častého míchání smažíme dalších cca 30 minut dokud cibule nedostane sytě zlatavě hnědou barvu.

3) Přilijeme víno a necháme celé odvařit. Pak přidáme mouku a pár minut zarestujeme.

4) Nakonec zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme 45 minut na mírném ohni.

5) Podáváme s toustem pokapaným olivovým olejem.

Ingredience

700 g cibule
100 ml bílého suchého vína
3 lžíce bílé mouky
2 l vývaru
50 g máslo
50 ml olej
1 lžička cukru
1 lžička soli
pepř
bobkový list
nové koření

Další recepty:
  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

  • Bramborový krém

    Bramborový krém

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Zelňačka

    Zelňačka

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář