Zapečené gnocchi s rajčaty

2020-04-10
Zapečené gnocchi s rajčaty
  • Porce : 4
  • Příprava : 5m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 35m

Ten kdo má rád italskou kuchyni, rajčata, mozzarellu, tak si jistě přijde na své, když si uvaří zapečené gnocchi s rajčaty.

INGREDIENCE:

  • Gnocchi – 1 balení
  • olej, nejlépe extra panenský olivový
  • cibule / šalotka
  • 2 lžíce balsamico
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • 1 konzerva rajčatová omáčka
  • sůl, pepř
  • cherry rajčata aspoň 20 ks
  • mozzarella
  • smetana ke šlehání
  • muškátový oříšek
  • petržel, bazalka

POSTUP:
1. Troubu předehřejte na cca 200 °C.

2. Než si uvaříte gnocchi podle návodu na obalu, připravte si omáčku.

3. Rozehřejte olej na pánvi, přidejte nakrájenou cibuli a restujte asi 3 minuty.

4. Přidáme česnek (sušený nebo rozmačkaný). Po minutě přidáme rajčatový protlak, sůl, pepř, a trochu nastrouhejte muškátového oříšku. Od doby varu povařte asi minutu.

5. Přidejte cherry rajčata, rajčatovou omáčku a přilijte balsamico.

6. Omáčku nechte asi 5 až 7 minut probublávat a přidejte smetanu.

7. Poté sundejte pánev z plamene, vmíchejte uvařené gnocchi a bylinky.

8. Asi polovinu dejte do pečící nádoby, přidejte nakrájenou mozzarellu, poté přidejte zbytek gnocchi s rajčatovou omáčkou a zase dejte navrch mozzarellu.

9. Vložte do trouby a 5 minut zapékejte a asi 5 minut mírně ogrilujte.

10. Po vyndání nechte chvilku odležet a servírujte třeba s bazalkou.

Přejeme dobrou chuť.

TIP: Pokud chcete přidat maso, doporučujeme kuřecí nebo krůtí osmahnout na pánvi, než přidáte rajčatový protlak. Maso můžete ochutit třeba oreganem nebo jen solí a pepřem.

Další recepty:
  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • věpřové na houbách

    Vepřové na houbách

  • kminova polevka

    Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

Průměrné hodnocení

(2 / 5)

2 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář