Špenátový quiche s vejci

2019-06-05
Špenátový quiche s vejciŠpenátový quiche s vejci
  • Porce : 4
  • Příprava : 60m
  • Čas vaření : 50m
  • Hotovo : 1:50 h

Slaný francouzský koláč, špenátový quiche s vejci, je zase jeden z výborných receptů na pohoštění pro návštěvy. Pro vegetariány doporučujeme vynechat schwarzwaldskou šunku.

POSTUP TĚSTO:
1. Smícháme 125 g másla, 200 g hladké nebo polohrubé mouky, 50 g mletých mandlí, jedno vejce a jeden žloutek. A přidáme půl lžičky soli a důkladně prohněteme.
2. Poté zabalíme do potravinové fólie a odložíme asi na jednu hodinu do ledničky.
3. Po vyndání těsto vyválíme na pomoučněném vále. Troubu předehřejeme na 200°C, do formy vložíme pečící papír, a přeneseme rozválené těsto.
4. Dno propícháme vidličkou a předpečeme asi 10 minut.
5. Těsto vyndáme a necháme zchladnout.

POSTUP NÁPLŇ:
1. Přebereme špenát, opláchneme a očistíme. Mokrý špenát dáme do hrnce na plotnu a při míchání necháme změknout a zahřát. Poté přendáme špenát do síta a necháme okapat. Můžeme použít i mražený špenát.
2. Smícháme dva balíčky 20% tvarohu s dvěma lžičkami krupice, 2 vejci a přidáme 2 stroužky česneku, které prolisujeme. Přidáme trochu majoránky.
3. Nakonec smícháme špenát s tvarohovou směsí a dochutíme solí a pepřem.
4. Na předpečené a vychladlé těsto vyskládáme šunku, poté směs tvarohu a špenátu a uhladíme.
5. Lžicí vytvoříme 4 důlky a opatrně do nich rozklepneme zbývající vejce.
6. A dáme péct na 180°C asi 45 minut. Dle potřeby můžeme přikrýt alobalem.

Podáváme teplé, koláč má tak lepší chuť.

Ingredience

125 g másla
200 g hladké mouky
7 vajec
1 žloutek
sůl, pepř
schwarzwaldská šunka
500 g tvarohu
majoránka
2 stroužky česneku
1,2 kg listového špenátu
2 lžíce krupice
50 g mletých mandlí

Další recepty:
  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • Domácí limonáda s lesním ovocem

    Domácí limonáda s lesním ovocem

  • jednoduchá medová žebra s coleslawem

    Medová žebra s coleslawem

  • Čočková polévka

    Čočková polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář