Havířská šlamastyka

2014-08-08
havířská šlamastyka
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 50m
  • Hotovo : 1:10 h

Havířská šlamastyka jsou plátky vepřového nebo kuřecího masa s houbami.

Skvěle se k ní hodí bramboráky.

POSTUP:
1. Vepřové nebo kuřecí plátky poklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v hladké mouce
a na pánvi je zprudka opečeme.

2. Vedle v hrnci orestujeme na oleji cibulku, trošku drceného kmínu a opečené plátky dáváme do hrnce na hotovou cibulku.

3. Přidáme čerstvé houby, a když je nemáme, tak necháme suché houby namočit ve studené vodě, alespoň hodinu předem.

4. Dále přidáme propasírovaný stroužek česneku, 2 lžíce hladké mouky do studené vody, které rozmícháme a nalijeme do šlamastyky.

Ingredience

vepřové nebu kuřecí maso
sůl
pepř
stroužek česneku
houby
hladká mouka
voda
cibule
drcený kmín

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(3 / 5)

3 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář