Bramboráky

2014-08-08
bramboráky
  • Porce : 4
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 50m

Domácí bramboráky z české kuchyně.

Báječně se hodí k havířské šlamastyce.

POSTUP:
1. Syrové brambory nastrouháme půl na nudličky půl najemno (na drť).

2. Zbavím brambory škrobu přes sítko.

3. Přidáme tři žloutky, sůl, pepř, majoránka, tři velké stroužky česneku, půl hrnku vlažného mléka, aby brambory neztmavly.

4. Promícháme a ještě přidáme 3 lžíce polohrubé a 3 lží hladké mouky.

5. Necháme stát půl hodiny a smažíme na oleji.

6. Na talíře dáme ubrousek a dáme na ně bramboráky, pak zase ubrousek.

Ingredience

10 brambor
3 žloutky
sůl
pepř
majoránka
3 velké stroužky česneku
půl hrnku vlažného mléka
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce hrubé mouky
olej

Další recepty:
  • Kedlubnová polévka

    Kedlubnová polévka

  • Cuketová polévka

    Cuketová polévka

  • Houbové rissoto

    Houbové rissoto (rizoto)

  • Dýňová polévka

    Dýňová polévka

  • Čočka se zeleninou

    Čočka s kořenovou zeleninou a vepřovou kotletou

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář