Bramboráky

2014-08-08
bramboráky
  • Porce : 4
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 50m

Domácí bramboráky z české kuchyně.

Báječně se hodí k havířské šlamastyce.

POSTUP:
1. Syrové brambory nastrouháme půl na nudličky půl najemno (na drť).

2. Zbavím brambory škrobu přes sítko.

3. Přidáme tři žloutky, sůl, pepř, majoránka, tři velké stroužky česneku, půl hrnku vlažného mléka, aby brambory neztmavly.

4. Promícháme a ještě přidáme 3 lžíce polohrubé a 3 lží hladké mouky.

5. Necháme stát půl hodiny a smažíme na oleji.

6. Na talíře dáme ubrousek a dáme na ně bramboráky, pak zase ubrousek.

Ingredience

10 brambor
3 žloutky
sůl
pepř
majoránka
3 velké stroužky česneku
půl hrnku vlažného mléka
3 lžíce polohrubé mouky
3 lžíce hrubé mouky
olej

Další recepty:
  • jednoduchá medová žebra s coleslawem

    Medová žebra s coleslawem

  • Zelňačka

    Zelňačka

  • Čočková polévka

    Čočková polévka

  • Cibulový quiche se slaninou

    Cibulový quiche se slaninou

  • Kuřecí na kari s ananasem

    Kuřecí na kari s ananasem

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář