Tatarský biftek – tatarák z hovězího masa
2014-07-28- Příprava : 25m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 25m
Tatarský biftek – tatarák z hovězího masa s topinkami je pochoutka, kterou si každý kuchař upravuje podle své chuti.
Často se tatarák podává na dřevěném prkénku a v restauraci si můžete umíchat tatarák sami podle sebe.
POSTUP:
1. Tatarský biftek by měl být připravován z hovězí svíčkové, protože se jedná o velmi jemné maso. Připravit ho však můžete i z nízkého roštěnce. Maso naškrábeme špičkou ostrého nože, případně můžeme namlít.
2. Poté přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, kečup, hořčici, sůl, pepř a žloutek. Pokud chceme, přidáme worcestrovou omáčku.
3. Tatarák je také podáván s kapary nebo s nadrobno nakrájenou nakládanou okurkou.
4. Podáváme s topinkami potřenými česnekem. Topinky se mohou dělat na oleji nebo na sucho například v topinkovači.
TIP: Pokud tatarák nebudete podávat ihned čerstvý, osolte ho až na topince.
Ingredience
1 žloutek | |
100 g hovězí svíčkové | |
sůl | |
červená paprika | |
cibule | |
česnek | |
hořčice | |
pepř | |
kečup | |
worchestrová omáčka | |
chleba | |
dle chuti kapary nebo nakládané okurky |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
8 člověk/lidí hodnotil/li