Houbové rissoto (rizoto)

2018-03-05
  • Porce : 5
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 40m
  • Hotovo : 60m

Houbové rissoto (rizoto) je krémové a chutné jak k večeři, tak i obědu.

Doporučujeme použít kvalitní parmezán, protože chuť rissota velmi ovlivní.

POSTUP:
1. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme rýži.
2. Po chvíli přidáme bílé víno a necháme vyvařit.
3. Postupně po 2 naběračkách přidáváme vývar a vždy ho necháme vyvařit.
4. Zatím si vedle na pánvi osmahneme houby.
5. Až bude rýže na skus přidáme parmezán a postupně kostičky másla.
6. Po té přidáme houby a necháme ještě dojít pod pokličkou.
7. Na talíři ozdobíme parmezánem a podáváme s bílým vínem.

Ingredience

350 g rýže na rissoto
0,4 l bílého vína
1 menší cibule
150g parmezánu
žampiony
80 g másla
olej
1,2 l vývaru

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář