Houbové rissoto (rizoto)
2018-03-05- Porce : 5
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 40m
- Hotovo : 60m
Houbové rissoto (rizoto) je krémové a chutné jak k večeři, tak i obědu.
Doporučujeme použít kvalitní parmezán, protože chuť rissota velmi ovlivní.
POSTUP:
1. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme rýži.
2. Po chvíli přidáme bílé víno a necháme vyvařit.
3. Postupně po 2 naběračkách přidáváme vývar a vždy ho necháme vyvařit.
4. Zatím si vedle na pánvi osmahneme houby.
5. Až bude rýže na skus přidáme parmezán a postupně kostičky másla.
6. Po té přidáme houby a necháme ještě dojít pod pokličkou.
7. Na talíři ozdobíme parmezánem a podáváme s bílým vínem.
Ingredience
350 g rýže na rissoto | |
0,4 l bílého vína | |
1 menší cibule | |
150g parmezánu | |
žampiony | |
80 g másla | |
olej | |
1,2 l vývaru |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li