Grilovaný losos s citronem a mořskou solí

2014-07-03
grilovaný losos
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 40m

Grilovaný losos s citronem a mořskou solí by se měl alespoň jednou za sezónu objevit na zahradní párty.

Pokud máte elektrický gril doporučejeme vedle lososa položte namočené třešňové větvičky. Maso tak krásně nasákne vůni dřeva.

1. Lososa omyjeme, osušíme a naporcujeme.

2. Pokapeme ho citronem či limetkou a necháme chvilku odpočinout.

3. Lososa potřeme olejem a přidáme trochu bylinkového másla, koření na ryby a opepříme. Pro trochu oživení můžete použít ještě rozmačkaný česnek.

4. Na rozpáleném grilu necháme lososa z každé strany asi 4 minuty. Nejdříve začínáme vnitřní stranou.

5. Na talíři posypeme lososa mořskou nebo uzenou solí.

6. Podávat můžeme s bramborem a ozdobit citrónem.

Ingredience

losos
citron
pepř
mořská sůl/uzená sůl
bylinkové máslo
česnek
olivový olej

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář