Čína po česku

2014-03-30
Čína po česku
  • Porce : 2
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 40m

Přinášíme Vám tatínkův recept čína po česku.

Kuřecí prsa na kari s mrkví a pórkem Vás spolehlivě zasytí.

Postup:

1. Na pánvi se orestuje cibule nakrájená na půlměsíčky a nasekaná chili paprička.

2. Přidají se na kostičky nakrájená kuřecí prsa.

3. Když jsou prsa orestovaná, přidá se sojová omáčka, worchestrová omáčka, koření kari a směs se podleje vodou.

4. Do pánve se pak přidá na plátky nakrájená mrkev a nechá se podusit.

5. Když je mrkev změklá, přidá se, opět na plátky, nakrájený pórek.

6. Po té se začne zahušťovat polohrubou moukou. Vždy se lehce zapráší a směs se zamíchá. Zahušťuje se, dokud je štáva dostatečně hustá, ale ne ještě kašovitá.

7. Podáváme s hranolky nebo rýží.

Ingredience

1/2 Cibule
1 Čili paprička
1/3 pytlíku Kari koření
200 g Kuřecího masa
Mrkev
Pórek
Polohrubá mouka
Sojová omáčka
Worchestrová omáčka

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

Průměrné hodnocení

(4 / 5)

4 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář