Cibulový quiche se slaninou
2019-03-15- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oslava, Večeře, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 50m
- Hotovo : 1:20 h
Hm, co dobrého k večeři nebo na oslavu? Cibulový quiche se slaninou nebo pro vegetariány bez slaniny je rychlé a jednoduché řešení.
Tradiční slaný francouzský koláč opravdu zasytí. Podávat můžeme teplý i studený quiche.
POSTUP TĚSTO:
1. Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme 1 vejce, máslo nejlépe pokojové teploty a půl lžičky soli.
2. Těsto vypracujeme rukama.
3. Případně přidáme trochu vody.
4. Vypracované těsto dáme do lednice odpočinout.
POSTUP NÁPLŇ:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev.
2. Když je slanina opečená přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
3. Mezitím si dáme do misky smetanu ke šlehání, přidáme 3 vejce, sůl, pepř a na kostičky nakrájenou goudu nebo čedar.
4. Když je slanina s cibulí hotová, necháme ji chvilku zchladnout.
5. Poté přidáme do směsi a řádně zamícháme.
6. Můžeme přidat ještě směs bylinek. My jsme přidali pažitku a jarní cibulku.
FINÁLNÍ POSTUP:
1. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
2. Na dortovou formu dáme pečící papír.
3. Vyndáme těsto z lednice, pomoučníme si vál a těsto rozválíme, tak aby bylo vysoké cca 3 mm.
4. Přendáme na dortovou formu a propícháme vidličkou. Můžeme ořezat okraje, aby byly rovnoměrné.
5. Těsto vložte do trouby na 10 minut na 160 °C, bude křupavější.
6. Poté přelijte náplň na těsto a dejte péct na stejnou teplotu asi na 40 minut. Až bude quiche krásně zlatavý.
7. Necháme odpočinout a přejeme dobrou chuť.
Ingredience
200 g hladké mouky | |
100 g másla | |
200 g slaniny | |
4 menší cibule | |
300 g goudy / čedaru | |
4 vejce celkem | |
smetana | |
sůl, pepř | |
bylinky |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0.3 / 5)
17 člověk/lidí hodnotil/li