Cibulový quiche se slaninou

2019-03-15
Cibulový quiche se slaninou
  • Příprava : 30m
  • Čas vaření : 50m
  • Hotovo : 1:20 h

Hm, co dobrého k večeři nebo na oslavu? Cibulový quiche se slaninou nebo pro vegetariány bez slaniny je rychlé a jednoduché řešení.

Tradiční slaný francouzský koláč opravdu zasytí. Podávat můžeme teplý i studený quiche.

POSTUP TĚSTO:
1. Do mísy dáme hladkou mouku, přidáme vejce, máslo nejlépe pokojové teploty a půl lžičky soli.
2. Těsto vypracujeme rukama.
3. Případně přidáme trochu vody.
4. Vypracované těsto dáme do lednice odpočinout.

POSTUP NÁPLŇ:
1. Slaninu nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřátou pánev.
2. Když je slanina opečená přidáme na kostičky nakrájenou cibuli.
3. Mezitím si dáme do misky smetanu ke šlehání, přidáme 3 vejce, sůl, pepř a na kostičky nakrájenou goudu nebo čedar.
4. Když je slanina s cibulí hotová, necháme ji chvilku zchladnout.
5. Poté přidáme do směsi a řádně zamícháme.
6. Můžeme přidat ještě směs bylinek. My jsme přidali pažitku a jarní cibulku.

FINÁLNÍ POSTUP:
1. Troubu rozehřejeme na 160 °C.
2. Na dortovou formu dáme pečící papír.
3. Vyndáme těsto z lednice, pomoučníme si vál a těsto rozválíme, tak aby bylo vysoké cca 3 mm.
4. Přendáme na dortovou formu a propícháme vidličkou. Můžeme ořezat okraje, aby byly rovnoměrné.
5. Těsto vložte do trouby na 10 minut na 160 °C, bude křupavější.
6. Poté přelijte náplň na těsto a dejte péct na stejnou teplotu asi na 40 minut. Až bude quiche krásně zlatavý.
7. Necháme odpočinout a přejeme dobrou chuť.

Ingredience

200 g hladké mouky
100 g másla
200 g slaniny
4 menší cibule
300 g goudy / čedaru
4 vejce
smetana
sůl, pepř
bylinky

Další recepty:
  • Francouzský toast

    Francouzské toasty

  • jednoduchá medová žebra s coleslawem

    Medová žebra s coleslawem

  • Cibulová polévka

    Cibulová polévka

  • Škvarková pomazánka

    Škvarková pomazánka

  • Kuřecí na kari s ananasem

    Kuřecí na kari s ananasem

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář