Třešňová bublanina
2014-08-05- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Snídaně, Svačina
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 1:10 h
Třešňová bublanina neboli clafoutis pochází původně z Francie.
Množství ingrediencí je určeno pro klasický plech.
POSTUP:
1. V míse smícháme hladkou mouku s krupicovým cukrem, práškem do pečiva a postupně přidáme vajíčka, olej a mléko a rozšleháme buď ručně nebo elektrickým šlehačem.
2. Olejem vymastíme plech a předehřejeme troubu na 220°C.
3. Těsto vlijeme a rozprostřeme na plech a posypeme ho vypeckovanými třešněmi nebo třeba višněmi.
4. Dáme do trouby a pečeme asi na 160°C 30 minut.
5. Kdo má rád sladké může odpočatou bublaninu ještě posypat moučkovým cukrem.
Ingredience
1 a půl hrnku hladké mouky | |
1 hrnek krupicové cukru | |
4 vejce | |
1 hrnek vlažného mléka | |
500 g třešní | |
1 dcl oleje | |
1ks - prášek do pečiva |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li