Třešňová bublanina

2014-08-05
Třešňová bublanina
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 1:10 h

Třešňová bublanina neboli clafoutis pochází původně z Francie.

Množství ingrediencí je určeno pro klasický plech.

POSTUP:
1. V míse smícháme hladkou mouku s krupicovým cukrem, práškem do pečiva a postupně přidáme vajíčka, olej a mléko a rozšleháme buď ručně nebo elektrickým šlehačem.

2. Olejem vymastíme plech a předehřejeme troubu na 220°C.

3. Těsto vlijeme a rozprostřeme na plech a posypeme ho vypeckovanými třešněmi nebo třeba višněmi.

4. Dáme do trouby a pečeme asi na 160°C 30 minut.

5. Kdo má rád sladké může odpočatou bublaninu ještě posypat moučkovým cukrem.

Ingredience

1 a půl hrnku hladké mouky
1 hrnek krupicové cukru
4 vejce
1 hrnek vlažného mléka
500 g třešní
1 dcl oleje
1ks - prášek do pečiva

Další recepty:
  • Drobenkový koláč s ovocem a pudinkem

    Drobenkový koláč s ovocem a pudinkem

  • Tvarohové knedlíky

    Knedlíky z tvarohového těsta

  • Jednoduchý cupcake

    Jednoduchý cupcake

  • Tvarohové plněné taštičky

    Tvarohové plněné taštičky

  • hraběnčiny řezy

    Hraběnčiny řezy

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář