Vepřové kotlety s volským okem a uzeným sýrem
2014-05-20- Porce : 2
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 15m
- Hotovo : 30m
Vepřové maso je v České republice celkem oblíbené. Nejčasteji se v českých domácnostech připravují pokrmy z vepřové kotlety, krkovice, panenky, hřbetu, kýty, bůčku a pečeně.
Vepřové kotlety s volským okem a uzeným sýrem jsou skvělé s rýži nebo hranolkami.
POSTUP:
1. Naporcované věpřové kotlety mírně nařežeme po stranách, aby se maso nekroutilo, a lehce naklepeme. Pokud máme kotlety s kostí, nařízneme maso hned vedle kosti, aby se dobře propeklo.
2. Podle chuti osolíme a opepříme.
3. Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem a vepřové kotlety opékáme z každé stany asi 5 minut. Záleží na tloušťce masa. Správně připravené maso není uprostřed sysrové, pouze jemně růžové, a na povrchu pevné.
4. Mezitím si uděláme na druhé pánvi volské oko. Na rozehřátou pánev, nejlépe teflonovou, nemusíme použít ani olej, rozklepneme vajíčko. Když začně zespodu bělat, dáme na vejce pokličku a necháme na mírném ohni doběhnout, podle toho, jak máme vejce rádi.
5. Na teplé kotlety dáme plátek uzeného sýra (eidamu) a volské oko, které osolíme a opepříme.
6. Hotové maso bychom neměli nechat dlouho stydnout, jinak nám začne tuhnout. Podáváme nejlépe na vyhřívaném talíři s rýží či hranolkami.
Ingredience
400 g vepřových kotlet | |
plátkový sýr | |
2 - 4 vejce podle počtu kotlet | |
špetka soli | |
špetka pepře | |
olivový olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li