Vepřové kotlety s volským okem a uzeným sýrem

2014-05-20
  • Porce : 2
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 15m
  • Hotovo : 30m

Vepřové maso je v České republice celkem oblíbené. Nejčasteji se v českých domácnostech připravují pokrmy z vepřové kotlety, krkovice, panenky, hřbetu, kýty, bůčku a pečeně.

Vepřové kotlety s volským okem a uzeným sýrem jsou skvělé s rýži nebo hranolkami.

POSTUP:

1. Naporcované věpřové kotlety mírně nařežeme po stranách, aby se maso nekroutilo, a lehce naklepeme. Pokud máme kotlety s kostí, nařízneme maso hned vedle kosti, aby se dobře propeklo.

2. Podle chuti osolíme a opepříme.

3. Rozehřejeme si pánev s olivovým olejem a vepřové kotlety opékáme z každé stany asi 5 minut. Záleží na tloušťce masa. Správně připravené maso není uprostřed sysrové, pouze jemně růžové, a na povrchu pevné.

4. Mezitím si uděláme na druhé pánvi volské oko. Na rozehřátou pánev, nejlépe teflonovou, nemusíme použít ani olej, rozklepneme vajíčko. Když začně zespodu bělat, dáme na vejce pokličku a necháme na mírném ohni doběhnout, podle toho, jak máme vejce rádi.

5. Na teplé kotlety dáme plátek uzeného sýra (eidamu) a volské oko, které osolíme a opepříme.

6. Hotové maso bychom neměli nechat dlouho stydnout, jinak nám začne tuhnout. Podáváme nejlépe na vyhřívaném talíři s rýží či hranolkami.

Ingredience

400 g vepřových kotlet
plátkový sýr
2 - 4 vejce podle počtu kotlet
špetka soli
špetka pepře
olivový olej

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář