Rajčatové těstoviny s masovými koulemi

2014-05-29
  • Porce : 3
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 35m
  • Hotovo : 50m

Rajčatové těstoviny s masovými koulemi Italové a Američani přímo milují.

Tradiční recept na masové kuličky s rajčatovou omáčkou je nejčastěji nazýván polpette al sugo.

 

POSTUP:
Masové koule
1. Zbavte toust kůrky a namočte ho v mléce. Smíchejte hovězí maso s toustem.

2. Přidejte koření na mleté maso, 1 lžičku rajčatového protlaku, trošku nastrouhaného parmezánu. Osolte, opepřete a vytvarujte malé kuličky. Můžete vyzkoušet jednu kuličku osmahnout, ochutnat a případně ještě dochutit.

3. Nechte kuličky chvíli odpočívat v lednici.

4. Až budete mít téměř hotovou rajčatovou omáčku a těstoviny, osmahněte masové koule na olivovém oleji.

Rajčatová omáčka
1. Nakrájenou cibuli dáme na pánev s rozehřátým olejem a přidáme nastrouhaný česnek. (dětem bez česneku)

2. Když nám cibule zezlátne přidáme sekaná rajčata, trochu vína (nebo vývaru) a dle chuti koření (bazalku, sůl, pepř).

3. Omáčku vařte zhruba 30 minut.

4. Na talíř dejte uvařené těstoviny (my jsme použili fusilli – viz článek druhy těstovin), polejte je rajčatovou omáčkou a navrh dejte masové koule. Pokud máte hodně rádi parmezán, ještě si porci můžete posypat.

Ingredience

500 g Hovězí mleté maso
1 toust namočený v mléce
Koření na mleté maso
Rajčatový protlak 1 lžička
Sůl a pepř
parmezán 50g až 100g
1 konzerva sekaných rajčat
cibule
česnek
bazalka
červené víno / vývar

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(2 / 5)

2 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář