Oříšková mramorová bábovka

2014-05-24
  • Příprava : 18m
  • Čas vaření : 42m
  • Hotovo : 60m

Bábovka je typická pro českou, slovenskou, rakouskou ale i polskou kuchyni. Recept – Oříšková mramorová bábovka, třená, je připraven pro milovníky oříšků.

 

POSTUP:

1. Vyšleháme bílky do husta.

2. Přidáme cukr, žloutky, olej, vodu a nakonec mouku. Dobře promícháme.

3. Dle chuti přidáme rum a oříšky.

4. Rozdělíme na dvě části. Do jedné části těsta přidáme kakao.

5. Formu vymažeme máslem nebo tukem a vysypeme kokosem.

6. Nejprve nalijeme část ze světlého těsta, poté část z kakaového těsta a postup opakujeme. Bábovka bude krásně mramorová.

7. Dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme na 190°C 42 minut.

8. Bábovka necháme vychladnout a poté ji vyklopíme z formy.

9. Hotovou bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.

Ingredience

7 bílků
7 žloutků
7 lžic cukru
1 dcl oleje
12 lžic polohrubé mouky
4 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1dcl teplé vody
Hrst nasekaných oříšků
2 lžíce rumu (podle chuti)
kokos na vysypání

Další recepty:
  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář