Oříšková mramorová bábovka
2014-05-24- Příprava : 18m
- Čas vaření : 42m
- Hotovo : 60m
Bábovka je typická pro českou, slovenskou, rakouskou ale i polskou kuchyni. Recept – Oříšková mramorová bábovka, třená, je připraven pro milovníky oříšků.
POSTUP:
1. Vyšleháme bílky do husta.
2. Přidáme cukr, žloutky, olej, vodu a nakonec mouku. Dobře promícháme.
3. Dle chuti přidáme rum a oříšky.
4. Rozdělíme na dvě části. Do jedné části těsta přidáme kakao.
5. Formu vymažeme máslem nebo tukem a vysypeme kokosem.
6. Nejprve nalijeme část ze světlého těsta, poté část z kakaového těsta a postup opakujeme. Bábovka bude krásně mramorová.
7. Dáme péct do vyhřáté trouby na 220°C a pečeme na 190°C 42 minut.
8. Bábovka necháme vychladnout a poté ji vyklopíme z formy.
9. Hotovou bábovku můžeme pocukrovat moučkovým cukrem.
Ingredience
7 bílků | |
7 žloutků | |
7 lžic cukru | |
1 dcl oleje | |
12 lžic polohrubé mouky | |
4 lžíce kakaa | |
1 lžička prášku do pečiva | |
1dcl teplé vody | |
Hrst nasekaných oříšků | |
2 lžíce rumu (podle chuti) | |
kokos na vysypání |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li