Krůtí ragú s pomeranči
2014-06-10- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oběd, Oslava, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 6
- Příprava : 25m
- Čas vaření : 50m
- Hotovo : 1:15 h
Nebojíte se experimentovat? Tak zkuste recept – krůtí ragú s pomeranči.
POSTUP:
1. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky cca 2cm velké a smícháme se solí, pepřem a lžičkou muškátového květu nebo koriandru.
2. Na oleji zpěníme na půlkolečka nakrájenou cibuli a přidáme maso.
3. Směs zalijeme asi 50ml zeleninového vývaru a podusíme v rozpálené troubě na 180°C asi 15 minut.
4. Přidáme 3 lžíce kečupu, šťávu z 1,5 pomeranče, 5 na kousky nakrájených chili papriček (feferonek), mraženou kukuřici a hrášek a opět zalijeme 50ml zeleninového vývaru.
5. Necháme dusit až do měkka a v případě potřeby můžeme zahustit lžičkou mouky.
6. Nakrájíme na kousky zbylou půlku pomeranče, přidáme 3 lžíce rajského protlaku (nebo klidně celý) a ještě krátce prohřejeme.
7. Podáváme s rýží nebo pečenými bramborami.
Ingredience
1 kg krůtích prsou | |
2 velké pomeranče | |
Cibule | |
Olej | |
Kečup | |
Rajský protlak | |
200 g - 350 g mražené kukuřice | |
200 g - 350 g mraženého hrášku | |
Chili papričky nebo feferonky | |
Muškátový květ nebo koriandr | |
Zeleninový vývar |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li