Krůtí ragú s pomeranči

2014-06-10
Krůtí ragú s pomerančiKrůtí ragú s pomeranči
  • Porce : 6
  • Příprava : 25m
  • Čas vaření : 50m
  • Hotovo : 1:15 h

Nebojíte se experimentovat? Tak zkuste recept – krůtí ragú s pomeranči.

 

POSTUP:

1. Krůtí prsa nakrájíme na kostičky cca 2cm velké a smícháme se solí, pepřem a lžičkou muškátového květu nebo koriandru.

2. Na oleji zpěníme na půlkolečka nakrájenou cibuli a přidáme maso.

3. Směs zalijeme asi 50ml zeleninového vývaru a podusíme v rozpálené troubě na 180°C asi 15 minut.

4. Přidáme 3 lžíce kečupu, šťávu z 1,5 pomeranče, 5 na kousky nakrájených chili papriček (feferonek), mraženou kukuřici a hrášek a opět zalijeme 50ml zeleninového vývaru.

5. Necháme dusit až do měkka a v případě potřeby můžeme zahustit lžičkou mouky.

6. Nakrájíme na kousky zbylou půlku pomeranče, přidáme 3 lžíce rajského protlaku (nebo klidně celý) a ještě krátce prohřejeme.

7. Podáváme s rýží nebo pečenými bramborami.

Ingredience

1 kg krůtích prsou
2 velké pomeranče
Cibule
Olej
Kečup
Rajský protlak
200 g - 350 g mražené kukuřice
200 g - 350 g mraženého hrášku
Chili papričky nebo feferonky
Muškátový květ nebo koriandr
Zeleninový vývar

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář