Domácí halušky s brynzou a vejcem
2014-07-13- Cuisine: Slovenská
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 4
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 5m
- Hotovo : 45m
Domácí halušky s brynzou a vejcem jsou chloubou slovenské kuchyně.
Halušky můžete podávat ještě s opečenou slaninou nebo špekem.
POSTUP:
1. Brambory nastrouháme najemno a přidáme sůl a postupně přisypáváme polohrubou mouku.
2. Poté přidáme dvě celá vejce a prohněteme těsto.
3. Vláčné těsto s konzistencí jako bramborová kaše pomalu přecedíme přes haluškové síto do vroucí osolené vody.
4. Halušky promícháme, aby se nelepily na dno. Po vyplavání na povrch poznáme, že jsou halušky hotové. Můžeme je scedit nebo vytahovat dírkovanou vařečkou.
5. Horké halušky nasypeme do mísy s brynzou. Promícháme a na talíři je posypeme dozlatova usmaženou cibulí. Ihned jíme.
Ingredience
80 dkg brambor | |
40 dkg polohrubé mouky | |
2 vejce | |
300 g brynzy | |
1 velká cibule | |
špetka soli | |
olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
9 člověk/lidí hodnotil/li