Domácí halušky s brynzou a vejcem

2014-07-13
domácí halušky s brynzou
  • Porce : 4
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 5m
  • Hotovo : 45m

Domácí halušky s brynzou a vejcem jsou chloubou slovenské kuchyně.

Halušky můžete podávat ještě s opečenou slaninou nebo špekem.

POSTUP:
1. Brambory nastrouháme najemno a přidáme sůl a postupně přisypáváme polohrubou mouku.

2. Poté přidáme dvě celá vejce a prohněteme těsto.

3. Vláčné těsto s konzistencí jako bramborová kaše pomalu přecedíme přes haluškové síto do vroucí osolené vody.

4. Halušky promícháme, aby se nelepily na dno. Po vyplavání na povrch poznáme, že jsou halušky hotové. Můžeme je scedit nebo vytahovat dírkovanou vařečkou.

5. Horké halušky nasypeme do mísy s brynzou. Promícháme a na talíři je posypeme dozlatova usmaženou cibulí. Ihned jíme.

Typ receptu: , Ingredience: , ,

Ingredience

80 dkg brambor
40 dkg polohrubé mouky
2 vejce
300 g brynzy
1 velká cibule
špetka soli
olej

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 9
Ohodnoťte tento recept

9 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář