Zelňačka
2019-03-17- Porce : 5
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 45m
Pakliže máte rádi kysané zelí, jistě máte oblíbenou i zelňačku.
Zelňačka, sytá polévka je opravdu rychle uvařená.
Pokud ji chcete trochu lehčí, tak místo klobásy použijte libové uzené maso.
POSTUP:
1. Na sádle orestujeme klobásu a poté přidáme nakrájenou cibuli.
2. Přidáme drcený kmín, sladkou papriku a hladkou mouku.
3. Po minutě zalijeme studeným vývarem a neustále mícháme, aby nevznikly hrudky.
4. Vymačkané kysané zelí dáme do polévky společně s bobkovým listem a brambory, nakrájenými na malé kostičky.
5. A vaříme na mírném ohni doměkka.
6. Vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem, případně cukrem či nálevem ze zelí.
Zelňačku můžeme podávat se zakysanou smetanou, ta polévku zjemní.
Také můžeme maso přidat až na konci. To bychom vařili 5 minut. Lehce nám změní polévka svou uzenou chuť.
Ingredience
sádlo | |
1 cibule | |
drcený kmín | |
sladká paprika | |
hladká mouka | |
500 g kysaného bílého zelí | |
bobkový list | |
2 brambory | |
klobása | |
sůl a pepř | |
1,5 l vývaru |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li