Zelňačka

2019-03-17
Zelňačka
  • Porce : 5
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 45m

Pakliže máte rádi kysané zelí, jistě máte oblíbenou i zelňačku.

Zelňačka, sytá polévka je opravdu rychle uvařená.

Pokud ji chcete trochu lehčí, tak místo klobásy použijte libové uzené maso.

POSTUP:
1. Na sádle orestujeme klobásu a poté přidáme nakrájenou cibuli.

2. Přidáme drcený kmín, sladkou papriku a hladkou mouku.

3. Po minutě zalijeme studeným vývarem a neustále mícháme, aby nevznikly hrudky.

4. Vymačkané kysané zelí dáme do polévky společně s bobkovým listem a brambory, nakrájenými na malé kostičky.

5. A vaříme na mírném ohni doměkka.

6. Vyjmeme bobkový list a dochutíme solí, pepřem, případně cukrem či nálevem ze zelí.

Zelňačku můžeme podávat se zakysanou smetanou, ta polévku zjemní.

Také můžeme maso přidat až na konci. To bychom vařili 5 minut. Lehce nám změní polévka svou uzenou chuť.

Ingredience

sádlo
1 cibule
drcený kmín
sladká paprika
hladká mouka
500 g kysaného bílého zelí
bobkový list
2 brambory
klobása
sůl a pepř
1,5 l vývaru

Další recepty:
  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář