Cibulová polévka
2019-01-27- Cuisine: Francouzská
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Snadné
- Porce : 6
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 1:30 h
- Hotovo : 1:40 h
Cibulová polévka dokáže ráno postavit na nohy.
Pro zjemnění můžete polévku podávat se sýrem.
POSTUP:
1) Cibuli nahrubo nakrájíme (můžeme použít kuchyňský robot) a dáme do hrce s olejem a máslem.
2) Přidáme sůl a cukr kvůli barvě a cibuli smažíme pomalu na mírném ohni pod pokličkou asi 15 minut a občas zamícháme. Pak oheň zvýšíme na střední hodnotu a za častého míchání smažíme dalších cca 30 minut dokud cibule nedostane sytě zlatavě hnědou barvu.
3) Přilijeme víno a necháme celé odvařit. Pak přidáme mouku a pár minut zarestujeme.
4) Nakonec zalijeme vývarem, přidáme koření a vaříme 45 minut na mírném ohni.
5) Podáváme s toustem pokapaným olivovým olejem.
Ingredience
700 g cibule | |
100 ml bílého suchého vína | |
3 lžíce bílé mouky | |
2 l vývaru | |
50 g máslo | |
50 ml olej | |
1 lžička cukru | |
1 lžička soli | |
pepř | |
bobkový list | |
nové koření |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li