Tatarský biftek – tatarák z hovězího masa

2014-07-28
Tatarský biftek
  • Příprava : 25m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 25m

Tatarský biftek – tatarák z hovězího masa s topinkami je pochoutka, kterou si každý kuchař upravuje podle své chuti.

Často se tatarák podává na dřevěném prkénku a v restauraci si můžete umíchat tatarák sami podle sebe.

POSTUP:
1. Tatarský biftek by měl být připravován z hovězí svíčkové, protože se jedná o velmi jemné maso. Připravit ho však můžete i z nízkého roštěnce. Maso naškrábeme špičkou ostrého nože, případně můžeme namlít.

2. Poté přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, červenou papriku, kečup, hořčici, sůl, pepř a žloutek. Pokud chceme, přidáme worcestrovou omáčku.

3. Tatarák je také podáván s kapary nebo s nadrobno nakrájenou nakládanou okurkou.

4. Podáváme s topinkami potřenými česnekem. Topinky se mohou dělat na oleji nebo na sucho například v topinkovači.

TIP: Pokud tatarák nebudete podávat ihned čerstvý, osolte ho až na topince.

Ingredience

1 žloutek
100 g hovězí svíčkové
sůl
červená paprika
cibule
česnek
hořčice
pepř
kečup
worchestrová omáčka
chleba
dle chuti kapary nebo nakládané okurky

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(3 / 5)

3 5 8
Ohodnoťte tento recept

8 člověk/lidí hodnotil/li

Recipe Comments

Napsat komentář