Velikonoční vaječná tlačenka

2015-03-11
velikonoční vaječná tlačenka
  • Příprava : 0m
  • Čas vaření : 0m
  • Hotovo : 0m

Velikonoční vaječná tlačenka to je klasická velikonoční dobrota.

Někdo dá přednost barvení a zdobení vajíček, někdo přípravě velikonočních pokrmů.

POSTUP:
1. Vajíčka, salám a zeleninu nakrájet na kostičky a smíchat s majonézou.

2. Lák zcezený z nakládané zeleniny zředit vodou na 3 dcl. Do poloviny dát vařit masox a do druhé namočit želatinu a zahřát na cca 60 stupňů.

3.Vodu s masoxem nechat trochu zchladnout, aby nebyla moc vařící.

4. Když začne želírovat voda s želatinou, smíchat s druhou polovinou a vmíchat do připravené směsi.

5. Nalít do formy a nechat v lednici ztuhnout nejlépe přes noc.

Typ receptu: Tagy: Ingredience: , ,

Ingredience

6 vajec uvařených natvrdo
20 dkg měkkého salámu
sklenička sterilované zeleniny Moravanka
1 sklenička majonézy (250 g)
1 střední cibule
33 g želatiny

Další recepty:
  • vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • věpřové na houbách

    Vepřové na houbách

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář