Velikonoční vaječná tlačenka
2015-03-11- Cuisine: Česká
- Příležitost: Svačina, Velikonoce
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 0m
- Čas vaření : 0m
- Hotovo : 0m
Velikonoční vaječná tlačenka to je klasická velikonoční dobrota.
Někdo dá přednost barvení a zdobení vajíček, někdo přípravě velikonočních pokrmů.
POSTUP:
1. Vajíčka, salám a zeleninu nakrájet na kostičky a smíchat s majonézou.
2. Lák zcezený z nakládané zeleniny zředit vodou na 3 dcl. Do poloviny dát vařit masox a do druhé namočit želatinu a zahřát na cca 60 stupňů.
3.Vodu s masoxem nechat trochu zchladnout, aby nebyla moc vařící.
4. Když začne želírovat voda s želatinou, smíchat s druhou polovinou a vmíchat do připravené směsi.
5. Nalít do formy a nechat v lednici ztuhnout nejlépe přes noc.
Ingredience
6 vajec uvařených natvrdo | |
20 dkg měkkého salámu | |
sklenička sterilované zeleniny Moravanka | |
1 sklenička majonézy (250 g) | |
1 střední cibule | |
33 g želatiny |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li