Brynzové halušky

2017-04-27
Brynzové halušky
  • Porce : 4
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 60m

Domácí brynzové halušky se zakysanou smetanou nám chutnají nejvíce.

To asi proto, že nejsou tak suché.

Recept je zhruba pro 4 osoby a je hotový asi za půl hodiny.

POSTUP:
1. Brambory oloupeme, omyjeme a jemno nastrouháme.
2. Přidáme mouku a sůl. Protože množství mouky může být pokaždé jiné, doporučujeme ji přidávat dokud nestojí vařečka v těstě.
3. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a přes haluškové síto protlačujeme těsto přímo do hrnce.
4. Vaříme asi 5 minut, prostě až halušky vyplavou nahoru.
5. Vyndavat je můžeme sítem, které má maličké dirky nebo naběračkou s otvory.
6. Promícháme s brynzou a zakysanou smetanou.
7. Na talíři ještě ozdobíme upraženou slaninou nebo špekem

Ingredience

1kg brambor
4 lžíčky soli
300g hladké mouky
2 balíčky brynzy
1 zakysaná smetana
slanina

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Ohodnoťte tento recept

3 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář