VEPŘOVÉ NA DIVOKO

2014-05-19
Vepřové na divoko
  • Porce : 6
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 1:30 h
  • Hotovo : 2:10 h

Vyzkoušejte něco nového.

S receptem vepřové na divoko vykouzlíte slavnostní oběd nebo večeři.

 

POSTUP

1. Maso prošpikovat jednou mrkví, petrželí a slaninou a potom obalit ve směsi drceného nového koření, jalovce, pepře, bobkového listu a tymiánu. Nechat odležet minimálně přes noc, klidně i 48 hodin.

2. Na oleji/sádle zpěnit cibuli, vložit naložené maso, které jsme před tím osolili a pokapali citrónovou šťávou, nechat zatáhnout ze všech stran.

3. Do pekáče přidat kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky (nebo nastrouhanou na hrubém struhadle), koření, sůl a podlít červeným vínem. Osolit a dát péct.

4. Pečeme asi 1,5 hodiny, v případě potřeby podléváme červeným vínem.

Jako příloha se hodí pečené brambory a brusinky, případně šípková omáčka.

Ingredience

1,25 až 1,5 kg vepřové kýty
Jalovec
Tymián
Bobkový list
Nové koření
Pepř
Zázvor
Sůl
Asi 100g slaniny
1 celer
4 petržele
0,5 kg mrkve
2 cibule
Červené víno
Citrónová šťáva
Olej/ sádlo

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(5 / 5)

5 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář