Tvarohová bábovka

2014-05-31
Tvarohová bábovkaTvarohová bábovka
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 50m
  • Hotovo : 1:5 h

Tvarohová bábovka je velmi rychle hotová, protože se nemusí dělat sníh.

 

POSTUP:
1. Do mísy dáme mouku, cukr, prášek do pečiva a heru, poté přidáme tvaroh a nakonec celá vejce.

2. Těsto pořádně zamícháme, nejlepší je použít šlehač.

3. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

4. Dáme do vyhřáté trouby a pečeme na 170 °C asi 50 minut.

Tvarohová bábovka je vláčná a chuťově výrazná.

Podle naší chuti můžeme bábovku oživit rozinkami, pomerančovou nebo citrónovou kůru.

Ingredience

250 g tvarohu
250 g hery
250 g cukru krystal
1 prášek do pečiva
4 vejce
250 g polohrubé mouky

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

Průměrné hodnocení

(3.8 / 5)

3.8 5 4
Ohodnoťte tento recept

4 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář