Špenátové gnocchi s lososem

2017-03-27
Špenátové gnocchi s lososem
  • Porce : 2
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 40m

Špenátové gnocchi s lososem a smetanou patří mezi oblíbená jídla v italských restauracích.

Špenátové gnocchi jsou ale výborné i bez lososa. Navíc se jedná o jídle, které je velmi rychle připravné a zároveň syté.

POSTUP:
1. Na rozpuštěném másle osmahneme česnek nakrájený na plátky.
2. Přidáme špenát a necháme ho změknout.
3. Mezitím dáme vařit vodu na gnocchi a až začne vařit, tak ji osolíme.
4. Vrátíme se ke špenátu, který osolíme a opepříme.
5. Poté přidáme smetanu a necháme lehce povařit.
6. Na pánvi či na grilu si připravíme lososa, který jsme předem očistili od kůže a nakrájeli na kousky.
7. Nezapomene losos osolit a nedělejte ho moc dlouho, aby se nevysušil.
8. Do vroucí vody vhodíme noky a vyndáme je zhruba za 3 minuty od doby varu.
9. Do špenátu přidáme ještě 3 lžíce parmezánu.
10. Nakonec vše smícháme a můžeme ještě zapéct v troubě na 200°C.
11. Na talíři ještě ozdobíme parmezánem.

Náš tip: Lososa zkuste osmahnout na másle.
A pro děti můžete udělat místo lososa kuřecí prsa.

Ingredience

500 g gnocchi
450g špenátu
200 g lososa
200 ml smetany na vaření
parmezán
2 stroužky česneku
3 lžíce másla
sůl, pepř

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(0.6 / 5)

0.6 5 43
Ohodnoťte tento recept

43 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář