Špenátové gnocchi s lososem
2017-03-27- Porce : 2
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 40m
Špenátové gnocchi s lososem a smetanou patří mezi oblíbená jídla v italských restauracích.
Špenátové gnocchi jsou ale výborné i bez lososa. Navíc se jedná o jídle, které je velmi rychle připravné a zároveň syté.
POSTUP:
1. Na rozpuštěném másle osmahneme česnek nakrájený na plátky.
2. Přidáme špenát a necháme ho změknout.
3. Mezitím dáme vařit vodu na gnocchi a až začne vařit, tak ji osolíme.
4. Vrátíme se ke špenátu, který osolíme a opepříme.
5. Poté přidáme smetanu a necháme lehce povařit.
6. Na pánvi či na grilu si připravíme lososa, který jsme předem očistili od kůže a nakrájeli na kousky.
7. Nezapomene losos osolit a nedělejte ho moc dlouho, aby se nevysušil.
8. Do vroucí vody vhodíme noky a vyndáme je zhruba za 3 minuty od doby varu.
9. Do špenátu přidáme ještě 3 lžíce parmezánu.
10. Nakonec vše smícháme a můžeme ještě zapéct v troubě na 200°C.
11. Na talíři ještě ozdobíme parmezánem.
Náš tip: Lososa zkuste osmahnout na másle.
A pro děti můžete udělat místo lososa kuřecí prsa.
Ingredience
500 g gnocchi | |
450g špenátu | |
200 g lososa | |
200 ml smetany na vaření | |
parmezán | |
2 stroužky česneku | |
3 lžíce másla | |
sůl, pepř |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0.6 / 5)
43 člověk/lidí hodnotil/li