Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou
2019-05-17- Příležitost: Oslava, Snídaně, Zvláštní příležitosti
- Úroveň: Snadné
- Příprava : 30m
- Čas vaření : 45m
- Hotovo : 1:15 h
Tenhle propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou je u nás velmi oblíbený.
Koláč se také skvěle hodí jako dezert třeba na narozeninové oslavy.
POSTUP:
1. Ušleháme bílky z 5 vajec společně s jedním vanilkovým cukrem a 250 g krupicového cukru.
2. Poté postupně přidáváme žloutky a řádně zašleháme.
3. Přidáme 100 ml horké vody a 100 ml oleje.
4. Nakonec přidáme polohrubou mouku a prášek do pečiva.
5. Na plech doporučujeme dát pečící papír a na něj nalít polovinu těsta.
6. Poté přidáme uvařené čokoládové pudinky. Vaříme dle návodu na zakoupeném pudinku.
7. Do druhé poloviny těsta přidáme dvě lžíce kakaa a nalijeme na plech.
8. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C zhruba 45 min. Můžeme vyzkoušet špejlí, zda je těsto hotové.
9. Na ještě horký upečený koláč rozmažeme zakysané smetany smíchané s 4 vanilkovými cukry a 5 lžícemi krupicového cukru.
10. Na talíři můžeme ještě posypat kakaem nebo nastrouhat čokoládu.
Ingredience
5 vajec | |
100 ml horké vody | |
100 ml oleje | |
5 vanilkových cukrů | |
250 g cukru krupice do těsta | |
4 zakysané smetany | |
2 čokoládové pudinky | |
1 l mléka | |
250 g polohrubé mouky | |
2 lžíce kakaa | |
prášek do pečiva | |
5 lžic cukru do smetany | |
6 lžic cukru do pudinku |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li