Americké čokoládové krinkles

2021-12-19
Americké čokoládové krinklesAmerické čokoládové krinkles
  • Příprava : 1:30 h
  • Čas vaření : 15m
  • Hotovo : 1:45 h

Hledáte recept nebo tip na nějaké netradiční vánoční cukroví? Vyzkoušejte americké čokoládové krinkles neboli křupavé sušenky ze špaldové mouky.

POSTUP:
Smícháme rozpuštěné máslo (55 g), s 2 vejci, přidáme třtinový cukr (130 g), hladkou špaldovou mouku (70 g), celozrnnou špaldovou mouku (70 g), kakako (50 g) a kypřící prášek (5 g).
Lehce osolíme, přidáme špetku skořice a (60 g) nadrobno nastouhané čokolády. My zvolili Lindt na vaření 51 % kakaa.

Těsto zabalíme do fólie. Pokud máme čas dáme těsto na noc do lednice. Pokud chvátáme, tak ho dáme na hodinu do mrazáku.

Poté vytvoříme kuličky, které obalíme v moučkovém cukru a dáme na plech nejlépe na pečící papír.

Dělejte si raději velké mezery, krinkles se o dost zvětší.

Dejte péct na 190 °C na 12 až 15 min.

Ingredience vystačí na jeden plech. Krinkles jsou dobré už hned po vychladnutí.

Ingredience

55 g másla
2 vejce
130 g třtinového cukru
70 g celozrnné špaldové mouky
70 g hladké špaldové mouky
5 g prášku do pečiva
špetka skořice
špetka soli
60 g čokolády na vaření
moučkový cukr na obalení

Další recepty:
  • Smetanovotvarohový dort

    Smetanovotvarohový dort s ovocem

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • rychlý jogurtový koláč

    Rychlý vláčný jogurtový koláč

  • kokosky slepované krémem

    Kokosky slepované krémem

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář