Lívance s borůvkami a tvarohem
2014-07-12- Porce : 4
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 60m
Vyzkoušejte tatínkův recept domácí staročeské lívance s borůvkami a tvarohem.
I vaše děti se budou olizovat až za ušima. 🙂
Lívance by bylo nejlepší péct v lívanečníkovi, ale postačí i pánev.
POSTUP:
1. Do misky dáme 1 l vlažného plnotučného mléka, polohrubou mouku, 2 vejce, ¾ droždí, 1 lžičku cukru krupice, trošku soli.
2. Zamícháme a necháme vykynout – 20 až 30 minut podle tepla.
3. Na pánvi rozetřeme mašlovačkou olej a opakujeme vždy před další várkou.
4. Lívance pečeme z každé strany tak 2 minuty.
5. Nakonec lívanec natřeme borůvkami smíchanými s moučkovým cukrem a tvarohem.
Ingredience
35 dkg polohrubé mouky | |
2 vejce | |
1 litr plnotučného mléka | |
špetka soli | |
3/4 droždí | |
1 lžička cukru krupice | |
olej | |
borůvky | |
moučkový cukr | |
1 měkký tvaroh |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li