Lívance s borůvkami a tvarohem

2014-07-12
lívance s borůvkami a tvarohem
  • Porce : 4
  • Příprava : 40m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 60m

Vyzkoušejte tatínkův recept domácí staročeské lívance s borůvkami a tvarohem.

I vaše děti se budou olizovat až za ušima. 🙂
Lívance by bylo nejlepší péct v lívanečníkovi, ale postačí i pánev.

POSTUP:
1. Do misky dáme 1 l vlažného plnotučného mléka, polohrubou mouku, 2 vejce, ¾ droždí, 1 lžičku cukru krupice, trošku soli.

2. Zamícháme a necháme vykynout – 20 až 30 minut podle tepla.

3. Na pánvi rozetřeme mašlovačkou olej a opakujeme vždy před další várkou.

4. Lívance pečeme z každé strany tak 2 minuty.

5. Nakonec lívanec natřeme borůvkami smíchanými s moučkovým cukrem a tvarohem.

Ingredience

35 dkg polohrubé mouky
2 vejce
1 litr plnotučného mléka
špetka soli
3/4 droždí
1 lžička cukru krupice
olej
borůvky
moučkový cukr
1 měkký tvaroh

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář