Kynutý houskový knedlík
2014-07-14- Cuisine: Česká
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 5
- Příprava : 45m
- Čas vaření : 14m
- Hotovo : 59m
Kynutý houskový knedlík tradiční příloha k omáčkám jako je rajská, svíčková, koprová, křenová a další.
Připravit kynutý houskový knedlík zabere trochu více času, ale ta chuť stojí za to.
POSTUP:
1. Do mísy dáme mouku, osolíme jí a promícháme.
2. Přidáme žloutek, vlažné mléko a na to rozdrobíme droždí.Lehce vmícháme do mouky.
3. Necháme chvíli stát až se nám udělá kvásek.
4. Poté propracujeme těsto. Můžeme i ve šlehači.
5. Na kostičky nakrájíme housku (nebo rohlík), zhruba jeden den starou. A vmícháme ji do těsta, tak aby se nám nerozmixovala ještě na menší kousky.
6. A uděláme bochník. Necháme vykynout pod utěrkou – 30 až 60 minut, podle teploty v místnosti.
7. Poté rozválíme na šišky. A necháme ještě 5 minut odpočívat.
8. Vaříme v pořádně osolené vodě 7 minut, pak knedlík otočíme a vaříme dále 7 minut.
9. Po vyjmutí píchneme na několika místech do knedlíku, aby se nesrazil. Porcujeme zhruba po 10 minutách.
Ingredience
380 g Hrubá mouka | |
150 g housky | |
1 žloutek | |
3dcl mléka | |
Droždí | |
Sůl |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li