Kynutý houskový knedlík

2014-07-14
kynutý houskový knedlík
  • Porce : 5
  • Příprava : 45m
  • Čas vaření : 14m
  • Hotovo : 59m

Kynutý houskový knedlík tradiční příloha k omáčkám jako je rajská, svíčková, koprová, křenová a další.

Připravit kynutý houskový knedlík zabere trochu více času, ale ta chuť stojí za to.

POSTUP:
1. Do mísy dáme mouku, osolíme jí a promícháme.

2. Přidáme žloutek, vlažné mléko a na to rozdrobíme droždí.Lehce vmícháme do mouky.

3. Necháme chvíli stát až se nám udělá kvásek.

4. Poté propracujeme těsto. Můžeme i ve šlehači.

5. Na kostičky nakrájíme housku (nebo rohlík), zhruba jeden den starou. A vmícháme ji do těsta, tak aby se nám nerozmixovala ještě na menší kousky.

6. A uděláme bochník. Necháme vykynout pod utěrkou – 30 až 60 minut, podle teploty v místnosti.

7. Poté rozválíme na šišky. A necháme ještě 5 minut odpočívat.

8. Vaříme v pořádně osolené vodě 7 minut, pak knedlík otočíme a vaříme dále 7 minut.

9. Po vyjmutí píchneme na několika místech do knedlíku, aby se nesrazil. Porcujeme zhruba po 10 minutách.

Typ receptu: Ingredience: , ,

Ingredience

380 g Hrubá mouka
150 g housky
1 žloutek
3dcl mléka
Droždí
Sůl

Další recepty:
  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

  • Zelňačka

    Zelňačka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář