Francouzské toasty

2019-05-11
Francouzský toast
  • Porce : 3
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 20m

Chcete tip na výborný dezert nebo vydatnou snídani? Zkuste francouzské toasty s ovocem a šlehačkou.

Toasty jsou rychle hotové a chutnají skvěle.

POSTUP:
1. Rozšlehejte vejce, nejlépe v hlubokém talíři, přidejte smetanu, vanilkový cukr, nastrouhejte trochu muškátového oříoříšku a skořici.
2. Rozpalte pánev, rozpusťte máslo a osmahněte toasty obalené v připravené smetanové směsi.
3. Opečte z obou stran a ještě teplé pocukrujte.
4. Podávejte třeba se šlehačkou (nejlépe domácí) a s ovocem dle vaší chuti. Nebo třeba s marmeládou či javorovým sirupem.

Ingredience

100 ml smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
2 vejce
skořice
muškátový oříšek
5 - 6 toastů
moučkový cukr na posypání

Další recepty:
  • Perníkové crinkles

  • Smetanovotvarohový dort

    Smetanovotvarohový dort s ovocem

  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Americké čokoládové krinkles ze špaldové mouky

    Americké čokoládové krinkles

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

Průměrné hodnocení

(2 / 5)

2 5 4
Ohodnoťte tento recept

4 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář