Francouzské toasty

2019-05-11
Francouzský toast
  • Porce : 3
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 20m

Chcete tip na výborný dezert nebo vydatnou snídani? Zkuste francouzské toasty s ovocem a šlehačkou.

Toasty jsou rychle hotové a chutnají skvěle.

POSTUP:
1. Rozšlehejte vejce, nejlépe v hlubokém talíři, přidejte smetanu, vanilkový cukr, nastrouhejte trochu muškátového oříoříšku a skořici.
2. Rozpalte pánev, rozpusťte máslo a osmahněte toasty obalené v připravené smetanové směsi.
3. Opečte z obou stran a ještě teplé pocukrujte.
4. Podávejte třeba se šlehačkou (nejlépe domácí) a s ovocem dle vaší chuti. Nebo třeba s marmeládou či javorovým sirupem.

Ingredience

100 ml smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
2 vejce
skořice
muškátový oříšek
5 - 6 toastů
moučkový cukr na posypání

Další recepty:
  • věpřové na houbách

    Vepřové na houbách

  • kminova polevka

    Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

  • Špenátový quiche s vejci

    Špenátový quiche s vejci

  • Brokolicový quiche

    Brokolicový quiche

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář