Francouzské toasty

2019-05-11
Francouzský toast
  • Porce : 3
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 10m
  • Hotovo : 20m

Chcete tip na výborný dezert nebo vydatnou snídani? Zkuste francouzské toasty s ovocem a šlehačkou.

Toasty jsou rychle hotové a chutnají skvěle.

POSTUP:
1. Rozšlehejte vejce, nejlépe v hlubokém talíři, přidejte smetanu, vanilkový cukr, nastrouhejte trochu muškátového oříoříšku a skořici.
2. Rozpalte pánev, rozpusťte máslo a osmahněte toasty obalené v připravené smetanové směsi.
3. Opečte z obou stran a ještě teplé pocukrujte.
4. Podávejte třeba se šlehačkou (nejlépe domácí) a s ovocem dle vaší chuti. Nebo třeba s marmeládou či javorovým sirupem.

Ingredience

100 ml smetana ke šlehání
1 vanilkový cukr
2 vejce
skořice
muškátový oříšek
5 - 6 toastů
moučkový cukr na posypání

Další recepty:
  • rybičková pomazánka

    Rybičková pomazánka

  • Bramborový krém

    Bramborový krém

  • propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

    Propadávaný koláč s pudinkem a zakysanou smetanou

  • Domácí limonáda s lesním ovocem

    Domácí limonáda s lesním ovocem

  • Čočková polévka

    Čočková polévka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář