Domácí lívance se skořicí
2014-07-12- Porce : 2
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 10m
- Hotovo : 50m
Vyzkoušejte recept domácí lívance se skořicí a moučkovým cukrem.
Lívance můžeme péct v lívanečníkovi nebo na pánví.
POSTUP:
1. Do mísy dejte půl litru vlažného mléka, 250 g polohrubé mouky, 1 vejce, půl lžičky cukru krupice, trošku soli a 1/2 droždí.
2. Vše zamíchejte a nechte vykynout. Vykynutí trvá zhruba 20 až 30 minut podle toho, jak máte doma teplo.
3. Pánev postříkejte olejem a opakujte vždy před další várkou.
4. Lívance pečte z každé strany tak 2 minuty.
5. Horký lívanec potřete máslem, posypte moučkovým cukrem a skořicí dle Vaší chuti.
Ingredience
250 g polohrubé mouky | |
500 ml mléka | |
1 vejce | |
1/2 droždí | |
půl lžičky cukru | |
špetka soli | |
skořice | |
máslo | |
moučkový cukr | |
olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li