Čočka s kořenovou zeleninou a vepřovou kotletou

2016-10-30
Čočka se zeleninou
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 40m

Čočka s kořenovou zeleninou a vepřovou kotletou posypanou parmazánem, tak to byl náš dnešní oběd.

Už vás nebaví nudná čočka, zkuste si ji oživit kořenovou zeleninou.

POSTUP:
1. Namočenou čočku osolíme, přidáme větvičky tymiánu a uvaříme do měkka.
2. Vedle si v hrnci připravíme mrkev, petržel, celer a cuketu. Zeleninu, která je na drobno nakrájená spaříme třeba na vývaru. Poté zeleninu orestujeme na cibulce.
3. Dále smícháme zeleninu s čočkou.
4. Podávat můžeme s vepřovou kotletou, kterou osolíme, opepříme a nařízneme. Dále dáme na pánev, můžeme i několikrát obracet a posypeme nastrouhaným parmazánem pro intenzivnější chuť.
5. My jsme si ještě osmahli osolené žampiony na výpeku z kotlety.

Ingredience

čočka
mrkev
petržel
celer
sůl, pepř
cuketa
vepřová kotleta
parmazán
vývar

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

Průměrné hodnocení

(4 / 5)

4 5 1
Ohodnoťte tento recept

1 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář