Nekynuté houskové knedlíky s petrželkou

2014-10-04
  • Příprava : 25m
  • Čas vaření : 22m
  • Hotovo : 50m

Oživte tradiční knedlíky naším receptem na nekynuté houskové knedlíky s petrželkou.

Když přidáte do těsta tmavé pečivo, vytvoříte tím v knedlíku hezkou mozaiku. Knedlík je i vhodný pro malé děti.

POSTUP:
1. Hrubou mouku dobře promícháme se solí a kypřícím práškem, potom přidáme na kostičky nakrájené pečivo.

2. Až se osolená voda na knedlíky téměř vaří, vyklepneme do mísy s moukou vejce, zalijeme mlékem a těsto promícháme.

3. Podle potřeby přidáme mouku (příliš řídké) nebo mléko (příliš husté).

4. Vytvoříme 2 válečky, které vložíme do vroucí vody.

5. Vaříme přibližně 22 minut (vodu po vložení knedlíků necháme znovu přivést k varu a hned poté plamen zmírníme, pokud jsou na sporáku tři stupně, tak cca na ten druhý).

6. Po uvaření knedlíky ihned nakrájíme.

Knedlíky jsou výborné třeba ke kuřeti na paprice.

Ingredience

2 hrnky hrubé mouky (hrnek cca 250 ml)
1,5 hrnku mléka
2 rohlíky nakrájené na kostičky a 1 kus tmavého pečiva
1 vejce
1/2 prášku do pečiva
čerstvá nebo mražená petrželka
sůl

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Banánové palačinky

    Banánové palačinky

  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

Průměrné hodnocení

(4.7 / 5)

4.7 5 3
Ohodnoťte tento recept

3 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář