Nekynuté houskové knedlíky s petrželkou
2014-10-04- Cuisine: Česká
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 25m
- Čas vaření : 22m
- Hotovo : 50m
Oživte tradiční knedlíky naším receptem na nekynuté houskové knedlíky s petrželkou.
Když přidáte do těsta tmavé pečivo, vytvoříte tím v knedlíku hezkou mozaiku. Knedlík je i vhodný pro malé děti.
POSTUP:
1. Hrubou mouku dobře promícháme se solí a kypřícím práškem, potom přidáme na kostičky nakrájené pečivo.
2. Až se osolená voda na knedlíky téměř vaří, vyklepneme do mísy s moukou vejce, zalijeme mlékem a těsto promícháme.
3. Podle potřeby přidáme mouku (příliš řídké) nebo mléko (příliš husté).
4. Vytvoříme 2 válečky, které vložíme do vroucí vody.
5. Vaříme přibližně 22 minut (vodu po vložení knedlíků necháme znovu přivést k varu a hned poté plamen zmírníme, pokud jsou na sporáku tři stupně, tak cca na ten druhý).
6. Po uvaření knedlíky ihned nakrájíme.
Knedlíky jsou výborné třeba ke kuřeti na paprice.
Ingredience
2 hrnky hrubé mouky (hrnek cca 250 ml) | |
1,5 hrnku mléka | |
2 rohlíky nakrájené na kostičky a 1 kus tmavého pečiva | |
1 vejce | |
1/2 prášku do pečiva | |
čerstvá nebo mražená petrželka | |
sůl |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(4.7 / 5)
3 člověk/lidí hodnotil/li