Rajčatové těstoviny s masovými koulemi
2014-05-29- Porce : 3
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 35m
- Hotovo : 50m
Rajčatové těstoviny s masovými koulemi Italové a Američani přímo milují.
Tradiční recept na masové kuličky s rajčatovou omáčkou je nejčastěji nazýván polpette al sugo.
POSTUP:
Masové koule
1. Zbavte toust kůrky a namočte ho v mléce. Smíchejte hovězí maso s toustem.
2. Přidejte koření na mleté maso, 1 lžičku rajčatového protlaku, trošku nastrouhaného parmezánu. Osolte, opepřete a vytvarujte malé kuličky. Můžete vyzkoušet jednu kuličku osmahnout, ochutnat a případně ještě dochutit.
3. Nechte kuličky chvíli odpočívat v lednici.
4. Až budete mít téměř hotovou rajčatovou omáčku a těstoviny, osmahněte masové koule na olivovém oleji.
Rajčatová omáčka
1. Nakrájenou cibuli dáme na pánev s rozehřátým olejem a přidáme nastrouhaný česnek. (dětem bez česneku)
2. Když nám cibule zezlátne přidáme sekaná rajčata, trochu vína (nebo vývaru) a dle chuti koření (bazalku, sůl, pepř).
3. Omáčku vařte zhruba 30 minut.
4. Na talíř dejte uvařené těstoviny (my jsme použili fusilli – viz článek druhy těstovin), polejte je rajčatovou omáčkou a navrh dejte masové koule. Pokud máte hodně rádi parmezán, ještě si porci můžete posypat.
Ingredience
500 g Hovězí mleté maso | |
1 toust namočený v mléce | |
Koření na mleté maso | |
Rajčatový protlak 1 lžička | |
Sůl a pepř | |
parmezán 50g až 100g | |
1 konzerva sekaných rajčat | |
cibule | |
česnek | |
bazalka | |
červené víno / vývar |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(2 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li