Výborné cuketové rizoto

2014-08-13
výborné cuketové rizoto
  • Porce : 3
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 40m
  • Hotovo : 60m

Hledáte recept na výborné cuketové rizoto?

Co třeba to naše se sušenými rajčaty a parmezánem.

RIZOTOVÝ ZÁKLAD
1. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku.
2. Poté přidáme kulatozrnnou rýži a necháme nahřát. Když je rýže teplá, začneme míchat a restovat.
3. Poté zalejeme hrnkem a půl vody nebo vývaru a necháme pod pokličkou rýži uvařit.
4. Rýži poté necháme vychladnout, a tím nám vzniknul rizotový základ, který můžete klidně použít později.

CUKETOVÉ RIZOTO
1. Omyjeme cukety a rozkrájíme na malé kousky.
2. Vložíme na pekáč pečící papír a na ně cukety. Posypeme je tymián, osolíme, opepříme, přidáme plátek másla a pokapeme olivovým olejem.
3. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
4. Na rozehřátou pánev nasypeme rýži a postupně přidáváme naběračkou zbylou vodu nebo vývar.
5. Necháme rizoto zjemnit tím, že zhruba během 10 minut se nám vypaří voda nebo vývar.
6. Poté přidáme cuketu, nakrájená sušená rajčata, nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku, trochu másla a olivového oleje.
7. A můžeme servírovat na talíř a ozdobit rizoto kousky mozzarelly, která se nám krásně rozpustí.

Ingredience

půlka cibule
hrnek kulatozrnné rýže
3 hrnky vývaru nebo vody
sušená rajčata
cuketa
50 g parmezánu
tymián
sůl
pepř
bazalka
mozzarella
máslo
olivový olej

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • rychlá krémová žampionová polévka

    Krémová žampionová polévka

  • Vepřové na houbách

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 7
Ohodnoťte tento recept

7 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář