Výborné cuketové rizoto
2014-08-13- Porce : 3
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 40m
- Hotovo : 60m
Hledáte recept na výborné cuketové rizoto?
Co třeba to naše se sušenými rajčaty a parmezánem.
RIZOTOVÝ ZÁKLAD
1. Na pánvi rozpustíme máslo a osmahneme cibulku.
2. Poté přidáme kulatozrnnou rýži a necháme nahřát. Když je rýže teplá, začneme míchat a restovat.
3. Poté zalejeme hrnkem a půl vody nebo vývaru a necháme pod pokličkou rýži uvařit.
4. Rýži poté necháme vychladnout, a tím nám vzniknul rizotový základ, který můžete klidně použít později.
CUKETOVÉ RIZOTO
1. Omyjeme cukety a rozkrájíme na malé kousky.
2. Vložíme na pekáč pečící papír a na ně cukety. Posypeme je tymián, osolíme, opepříme, přidáme plátek másla a pokapeme olivovým olejem.
3. Pečeme na 170°C asi 20 minut.
4. Na rozehřátou pánev nasypeme rýži a postupně přidáváme naběračkou zbylou vodu nebo vývar.
5. Necháme rizoto zjemnit tím, že zhruba během 10 minut se nám vypaří voda nebo vývar.
6. Poté přidáme cuketu, nakrájená sušená rajčata, nastrouhaný parmazán, nasekanou bazalku, trochu másla a olivového oleje.
7. A můžeme servírovat na talíř a ozdobit rizoto kousky mozzarelly, která se nám krásně rozpustí.
Ingredience
půlka cibule | |
hrnek kulatozrnné rýže | |
3 hrnky vývaru nebo vody | |
sušená rajčata | |
cuketa | |
50 g parmezánu | |
tymián | |
sůl | |
pepř | |
bazalka | |
mozzarella | |
máslo | |
olivový olej |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
7 člověk/lidí hodnotil/li