VEPŘOVÉ NA DIVOKO
2014-05-19- Porce : 6
- Příprava : 40m
- Čas vaření : 1:30 h
- Hotovo : 2:10 h
Vyzkoušejte něco nového.
S receptem vepřové na divoko vykouzlíte slavnostní oběd nebo večeři.
POSTUP
1. Maso prošpikovat jednou mrkví, petrželí a slaninou a potom obalit ve směsi drceného nového koření, jalovce, pepře, bobkového listu a tymiánu. Nechat odležet minimálně přes noc, klidně i 48 hodin.
2. Na oleji/sádle zpěnit cibuli, vložit naložené maso, které jsme před tím osolili a pokapali citrónovou šťávou, nechat zatáhnout ze všech stran.
3. Do pekáče přidat kořenovou zeleninu nakrájenou na kousky (nebo nastrouhanou na hrubém struhadle), koření, sůl a podlít červeným vínem. Osolit a dát péct.
4. Pečeme asi 1,5 hodiny, v případě potřeby podléváme červeným vínem.
Jako příloha se hodí pečené brambory a brusinky, případně šípková omáčka.
Ingredience
1,25 až 1,5 kg vepřové kýty | |
Jalovec | |
Tymián | |
Bobkový list | |
Nové koření | |
Pepř | |
Zázvor | |
Sůl | |
Asi 100g slaniny | |
1 celer | |
4 petržele | |
0,5 kg mrkve | |
2 cibule | |
Červené víno | |
Citrónová šťáva | |
Olej/ sádlo |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li