Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a domácí majonézou
2014-08-07- Porce : 2
- Příprava : 20m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 50m
Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a domácí majonézou to je rychlý, ale přitom vydatný oběd nebo večeře.
Je důležité, uvědomit si, že domácí majonéza nevydrží dlouho, protože neobsahuje žádné konzervanty. Ale vzhledem k nákladům by neměl být problém udělat si ji vždy čerstvou.
PŘÍPRAVA MASA A ZELENINY
Omyjeme a nakrájíme maso na kostičky. Dáme do misky, posypeme kořením a pokapeme olejem.
Dáme aspoň hodinu do ledničky. Pokud nemáme čas, můžeme maso ihned zpracovávat.
Rozpálíme pánev a dáme na ní maso. Už nemusíme přidávat olej.
Když maso chytí zlatou barvu, přidáme zeleninu (kukuřici, hrášek, papriku nebo cokoliv jiného co máme rádi – brokolice, cuketa, lilek, fazole, cizrna.
Rajčata až po chvilce, aby nebyla moc rozvařená.
PŘÍPRAVA TĚSTOVIN
Těstoviny vaříme zvlášť v hrnci.
Do hrnce dáme vodu, a když nám začne vařit, osolíme ji a kápneme malinko oleje.
Přidáme těstoviny a vaříme na skus asi 8 minut.
DOMÁCÍ MAJONÉZA
Vyšleháme žloutek, přidáme půl lžičky plnotučné hořčice a postupně přidáváme olej.
Je důležité majonézu pořádně vyšlehat.
Na talíř dáme těstoviny, masovou směs se zeleninou, natvrdo uvařené vejce a pokapeme domácí majonézou. Talíř můžeme ozdobit jarní cibulkou.
Ingredience
200g kuřecích prsou | |
150g těstovin | |
hrášek | |
kukuřice | |
rajčata | |
žloutek | |
olej | |
půl lžičky hořčice | |
oregano | |
tymián | |
paprika | |
pepř | |
sůl | |
jarní cibulka | |
2 celá vejce |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li