Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a domácí majonézou

2014-08-07
Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a domácí majonézou
  • Porce : 2
  • Příprava : 20m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 50m

Těstoviny s kuřecím masem, zeleninou a domácí majonézou to je rychlý, ale přitom vydatný oběd nebo večeře.

Je důležité, uvědomit si, že domácí majonéza nevydrží dlouho, protože neobsahuje žádné konzervanty. Ale vzhledem k nákladům by neměl být problém udělat si ji vždy čerstvou.

PŘÍPRAVA MASA A ZELENINY
Omyjeme a nakrájíme maso na kostičky. Dáme do misky, posypeme kořením a pokapeme olejem.
Dáme aspoň hodinu do ledničky. Pokud nemáme čas, můžeme maso ihned zpracovávat.
Rozpálíme pánev a dáme na ní maso. Už nemusíme přidávat olej.
Když maso chytí zlatou barvu, přidáme zeleninu (kukuřici, hrášek, papriku nebo cokoliv jiného co máme rádi – brokolice, cuketa, lilek, fazole, cizrna.
Rajčata až po chvilce, aby nebyla moc rozvařená.

PŘÍPRAVA TĚSTOVIN
Těstoviny vaříme zvlášť v hrnci.
Do hrnce dáme vodu, a když nám začne vařit, osolíme ji a kápneme malinko oleje.
Přidáme těstoviny a vaříme na skus asi 8 minut.

DOMÁCÍ MAJONÉZA
Vyšleháme žloutek, přidáme půl lžičky plnotučné hořčice a postupně přidáváme olej.
Je důležité majonézu pořádně vyšlehat.

Na talíř dáme těstoviny, masovou směs se zeleninou, natvrdo uvařené vejce a pokapeme domácí majonézou. Talíř můžeme ozdobit jarní cibulkou.

Ingredience

200g kuřecích prsou
150g těstovin
hrášek
kukuřice
rajčata
žloutek
olej
půl lžičky hořčice
oregano
tymián
paprika
pepř
sůl
jarní cibulka
2 celá vejce

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 2
Ohodnoťte tento recept

2 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář