Spaghetti alla Carbonara
2014-03-30- Porce : 2
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 20m
- Hotovo : 35m
Spaghetti alla Carbonara, spaghetti se slaninou,
vajíčkem a parmazánem. Rychlý a velice oblíbený pokrm z italské kuchyně.
POSTUP:
1. Spaghetti uvaříme na skus neboli all dente.
2. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky. Na olivovém oleji osmahneme dokřupava slaninu společně s jedním stroužkem česneku. Česnek poté vyndáme a vyhodíme.
3. Spaghetti scedíme a smícháme se žloutky, 3/4 nastrouhaným parmezánem a nakonec přidáme i slaninu.
4. Na talíři ozdobíme pokrm zbytkem parmezánu.
Ingredience
100 g parmezánu | |
3 žloutky | |
200 g slaniny | |
300 g spaghetti | |
olivový olej | |
sůl | |
1 stroužek česneku |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0.5 / 5)
24 člověk/lidí hodnotil/li