Spaghetti alla Carbonara

2014-03-30
  • Porce : 2
  • Příprava : 15m
  • Čas vaření : 20m
  • Hotovo : 35m

Spaghetti alla Carbonara, spaghetti se slaninou,

vajíčkem a parmazánem. Rychlý a velice oblíbený pokrm z italské kuchyně.

POSTUP:

1. Spaghetti uvaříme na skus neboli all dente.

2. Mezitím nakrájíme slaninu na kostičky. Na olivovém oleji osmahneme dokřupava slaninu společně s jedním stroužkem česneku. Česnek poté vyndáme a vyhodíme.

3. Spaghetti scedíme a smícháme se žloutky, 3/4 nastrouhaným parmezánem a nakonec přidáme i slaninu.

4. Na talíři ozdobíme pokrm zbytkem parmezánu.

Ingredience

100 g parmezánu
3 žloutky
200 g slaniny
300 g spaghetti
olivový olej
sůl
1 stroužek česneku

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(0.5 / 5)

0.5 5 24
Ohodnoťte tento recept

24 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář