Pečená kachna s knedlíky bosáky a zelím za studena
2014-06-29- Cuisine: Česká
- Příležitost: Oběd
- Úroveň: Středně těžké
- Příprava : 60m
- Čas vaření : 3:0 h
- Hotovo : 4:0 h
Pečená kachna s knedlíky bosáky a zelím za studena ten pravý nedělní oběd.
Přečtete si jednotlivé recepty:
Bosákové knedlíky – 6 kusů
1. 3 vařené brambory a 4 syrové brambory nastrouhejte. Ty syrové nastrouhejte na jemnější kousky.
2. Přidejte jeden a půl housky nakrájené na kostičky, hrubou i polohrubou mouku a vejce.
3. Osolíme a vypracujeme 6 knedlíků.
4. Ihned klademe knedlíky do vroucí vody a vaříme 18 až 20 minut.
Pečená kachna
1. Kachnu dáme do pekáče.
2. Posolíme, pokmínuje a zalejeme hrnkem vody.
3. Přiklopíme a dáme do předehřáté trouby na nejspodnější část.
4. Pečeme 2,5 hodiny, poté sundáme vrchní pekáč a pečeme na 250°C tak 30 minut a pak znovu přikryjeme.
5. Nakonec zaprášíme šťávu hladkou moukou.
Zelí za studena
1. Láhev zelí smíchejte s nasekanou cibulí, jednou lžící cukru, 0,5 dcl oleje.
2. Osolte a okmínujte.
Ingredience
kachna | |
3 vařené brambory | |
4 syrové brambory | |
1 vejce | |
sůl | |
1 hrst Hrubé mouky | |
1 hrst polohrubé mouky | |
1,5 housky nakrajené na kostky | |
kmín | |
zelí | |
1 lžíce cukru | |
0,5 dcl oleje | |
1 hrnek vody | |
cibule |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li