Pečená kachna s knedlíky bosáky a zelím za studena

2014-06-29
Kachny s knedlíky bosáky a zelím zastudena
  • Příprava : 60m
  • Čas vaření : 3:0 h
  • Hotovo : 4:0 h

Pečená kachna s knedlíky bosáky a zelím za studena ten pravý nedělní oběd.

Přečtete si jednotlivé recepty:

Bosákové knedlíky – 6 kusů

1. 3 vařené brambory a 4 syrové brambory nastrouhejte. Ty syrové nastrouhejte na jemnější kousky.
2. Přidejte jeden a půl housky nakrájené na kostičky, hrubou i polohrubou mouku a vejce.
3. Osolíme a vypracujeme 6 knedlíků.
4. Ihned klademe knedlíky do vroucí vody a vaříme 18 až 20 minut.

Pečená kachna
1. Kachnu dáme do pekáče.
2. Posolíme, pokmínuje a zalejeme hrnkem vody.
3. Přiklopíme a dáme do předehřáté trouby na nejspodnější část.
4. Pečeme 2,5 hodiny, poté sundáme vrchní pekáč a pečeme na 250°C tak 30 minut a pak znovu přikryjeme.
5. Nakonec zaprášíme šťávu hladkou moukou.

Zelí za studena
1. Láhev zelí smíchejte s nasekanou cibulí, jednou lžící cukru, 0,5 dcl oleje.
2. Osolte a okmínujte.

Ingredience

kachna
3 vařené brambory
4 syrové brambory
1 vejce
sůl
1 hrst Hrubé mouky
1 hrst polohrubé mouky
1,5 housky nakrajené na kostky
kmín
zelí
1 lžíce cukru
0,5 dcl oleje
1 hrnek vody
cibule

Další recepty:
  • Vánočka

    Vánočka

  • Bramborový salát

    Bramborový salát

  • Vánoční rybí polévka z kapra

    Vánoční rybí polévka z kapra

  • Vepřové na houbách

  • Zelňačka

    Zelňačka

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář