Losos na pánvi s citronem
2014-07-03- Porce : 2
- Příprava : 35m
- Čas vaření : 10m
- Hotovo : 45m
Nechte vyniknout chuť výtečné ryby téměř bez ničeho – losos na pánvi s citronem.
Není třeba ho ani solit či ochucovat jiným kořením.
POSTUP:
1. Omyjeme, osušíme a naporcujeme lososa.
2. Plátky pokapeme citronem a necháme půl hodiny odležet.
3. Na silnější pánvi nejlépe s nepřilnavým dnem rozehřejeme olej či máslo a pokládáme plátky lososa.
4. Z každé strany smažíme 4 až 5 minut, aby vznikla křupavá kůrka, ale ve vnitř zůstalo šťavnaté maso.
5. Můžeme podávat s bramborami na loupačku a zeleninou.
Ingredience
200 g lososa | |
6 brambor | |
1/2 citrónu | |
sůl není nutná | |
1 lžíce olivového oleje / plátek másla |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li