Kuřecí paličky s medem, kečupem a česnekem

2014-06-17
Kuřecí paličky s medem, kečupem a česnekem
  • Porce : 3
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 30m
  • Hotovo : 40m

Kuřecí paličky s medem, kečupem a česnekem můžeme grilovat, péct v troubě nebo v remosce, ale také připravit na pánvi.

Když nemáme k dispozici troubu, remosku nebo gril, uvaříme paličky ve vodě a posléze je přídáme do omáčky viz postup.

POSTUP:
1. Kuřecí paličky omyjeme vodou a pokud nemáte rádi kůži, můžete ji sundat.

2. Pokud budeme paličky vařit ve vodě, vaříme zhruba 25 minut. V troubě je pečeme až polité omáčkou.

3. Omáčku připravíme následujícím způsobem:
– na pánvi rozehřejme máslo
– přidáme 4 stroužky česneku, 3 lžíce medu, 3 lžíce kečupu, sojovou omáčku a 1 dcl vody
– osolíme

4. Vařené paličky dáme do omáčky a necháme ještě tak 5 minutek probublávat.
Pokud jsme paličky nevařili, obalíme je v omáčcce a dáme grilovat nebo péct (180°C – 20 minut). Behem pečení občas paličky poléváme omáčkou.

5. Podáváme například s kari rýží.

Ingredience

3 lžíce kečupu
3 lžíce medu
4 stroužky česneku
2 proužky másla
sůl
pepř
12 kuřecích paliček
1 dcl vody
1 lžíce sojové omáčky

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(0 / 5)

0 5 0
Ohodnoťte tento recept

0 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář