Italské rizoto s kuřecím masem

2014-07-15
italské rizoto s kuřecím masem
  • Porce : 4
  • Příprava : 10m
  • Čas vaření : 25m
  • Hotovo : 35m

Pravé italské rizoto s kuřecím masem a zeleninou umí v málokteré české restauraci.

Zkuste si ho udělat doma je to jednoduché.

POSTUP:
1. Nakrájíme šalotku a zkaramelizujeme ji na pánvi na trošce olivového oleje.

2. Pokud chceme pravé italské rizoto, přidáme trošku šafránu.

3. Přisypeme 2 hrsti rýže. A restujeme.

4. Poté nalijeme bílé suché víno.

5. Trochu povaříme přiléváme kuřecí vývar. Vždy počkáme až se vývar odvaří a znovu přidáme naběračku.

6. Když už vidíme, že je rýže téměř hotová přidáme parmezán a kousek másla.

7. Vmícháme do rizota vzduch. Pomalu se začně rozpouštět parmezán a máslo a rizoto se stává krémovější.

8. Necháme minutu pod utěrkou relaxovat.

9. Vedle na pánvi si orestujeme na trošce oleje kuřecí maso. Když je maso téměř hotové přidáme hrášek a zeleninu dle chuti.

10. Nakonec vše smícháme a každou porci posypeme parmezánem.

Ingredience

Rýži na italské rizoto - kulatozrnná - 350 g
2 dcl Bílého vína
200 g Parmezán
Máslo
Šalotka
šafrán
Nesolený kuřecí vývar - 1 litr
150 g kuřecích prsou
hrášek dle chuti

Další recepty:
  • Řecké masové válečky

    Soutzoukakia ze Smyrny – řecké masové válečky

  • Zapečené gnocchi s rajčaty

    Zapečené gnocchi s rajčaty

  • Vepřové na houbách

  • Kmínová polévka

  • pórkové placky

    Pórkové placky

Průměrné hodnocení

(3.5 / 5)

3.5 5 15
Ohodnoťte tento recept

15 člověk/lidí hodnotil/li

Napsat komentář