Italské rizoto s kuřecím masem
2014-07-15- Cuisine: Italská
- Příležitost: Oběd, Večeře
- Úroveň: Středně těžké
- Porce : 4
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 25m
- Hotovo : 35m
Pravé italské rizoto s kuřecím masem a zeleninou umí v málokteré české restauraci.
Zkuste si ho udělat doma je to jednoduché.
POSTUP:
1. Nakrájíme šalotku a zkaramelizujeme ji na pánvi na trošce olivového oleje.
2. Pokud chceme pravé italské rizoto, přidáme trošku šafránu.
3. Přisypeme 2 hrsti rýže. A restujeme.
4. Poté nalijeme bílé suché víno.
5. Trochu povaříme přiléváme kuřecí vývar. Vždy počkáme až se vývar odvaří a znovu přidáme naběračku.
6. Když už vidíme, že je rýže téměř hotová přidáme parmezán a kousek másla.
7. Vmícháme do rizota vzduch. Pomalu se začně rozpouštět parmezán a máslo a rizoto se stává krémovější.
8. Necháme minutu pod utěrkou relaxovat.
9. Vedle na pánvi si orestujeme na trošce oleje kuřecí maso. Když je maso téměř hotové přidáme hrášek a zeleninu dle chuti.
10. Nakonec vše smícháme a každou porci posypeme parmezánem.
Ingredience
Rýži na italské rizoto - kulatozrnná - 350 g | |
2 dcl Bílého vína | |
200 g Parmezán | |
Máslo | |
Šalotka | |
šafrán | |
Nesolený kuřecí vývar - 1 litr | |
150 g kuřecích prsou | |
hrášek dle chuti |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(3.5 / 5)
15 člověk/lidí hodnotil/li