Čína po česku
2014-03-30- Porce : 2
- Příprava : 10m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 40m
Přinášíme Vám tatínkův recept čína po česku.
Kuřecí prsa na kari s mrkví a pórkem Vás spolehlivě zasytí.
Postup:
1. Na pánvi se orestuje cibule nakrájená na půlměsíčky a nasekaná chili paprička.
2. Přidají se na kostičky nakrájená kuřecí prsa.
3. Když jsou prsa orestovaná, přidá se sojová omáčka, worchestrová omáčka, koření kari a směs se podleje vodou.
4. Do pánve se pak přidá na plátky nakrájená mrkev a nechá se podusit.
5. Když je mrkev změklá, přidá se, opět na plátky, nakrájený pórek.
6. Po té se začne zahušťovat polohrubou moukou. Vždy se lehce zapráší a směs se zamíchá. Zahušťuje se, dokud je štáva dostatečně hustá, ale ne ještě kašovitá.
7. Podáváme s hranolky nebo rýží.
Ingredience
1/2 Cibule | |
1 Čili paprička | |
1/3 pytlíku Kari koření | |
200 g Kuřecího masa | |
Mrkev | |
Pórek | |
Polohrubá mouka | |
Sojová omáčka | |
Worchestrová omáčka |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
2 člověk/lidí hodnotil/li