Bramborový salát
2020-12-20- Příprava : 60m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 1:30 h
Také si neumíte představit Vánoce bez bramborového salátu? Inspirujete se naší variantou!
Ingredience:
2kg brambor (varný typ A)
350g petržele
350g mrkve
350g celeru
1 velká konzerva hrášku
1 velká sklenice kyselých okurek
2 dcl láku z okurek
2 velké cibule
7 vajíček
1l majonézy
2 lžíce octa
sůl
pepř
Postup:
1) Brambory ve slupce a oloupanou kořenovou zeleninu uvaříme do měkka v mírně slané vodě. Kořenovou zeleninu očistíme předem, jelikož je to složitější v uvařeném stavu. V druhém hrnci uvaříme vajíčka.
2) Vychladlé, oloupané brambory, kořenovou zeleninu a vajíčka nakrájíme na kostičky 0,5×0,5 cm. Na drobno nakrájíme cibuli a okurky a přidáme hrášek. Vše dáme do jednoho hrnce.
3) V další míse rozmícháme majonézu s octem a lákem z okurek. Následně osolíme a opepříme.
4) Zeleninu s majonézou důkladně rukama promícháme. Dochucovat doporučujeme až druhý den po té, co se bramborový salát nechá uležet.
Tip: při koupi majonézy sledujte obsah vajec. Majonéza má lepší chuť.
Ingredience
2kg brambor (varný typ A) | |
350g petržele | |
350g mrkve | |
350g celeru | |
1 velká konzerva hrášku | |
1 velká sklenice kyselých okurek | |
2 dcl láku z okurek | |
2 velké cibule | |
7 vajíček | |
1l majonézy | |
2 lžíce octa | |
sůl | |
pepř |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
0 člověk/lidí hodnotil/li