Anglická vepřová játra s cibulkou
2014-08-05- Porce : 2
- Příprava : 15m
- Čas vaření : 30m
- Hotovo : 45m
Recept na anglická vepřová játra s cibulkou můžete použít například i na telecí játra.
Proč anglická? Pravděpodobně proto, že se játra pokládají na plátek slaniny.
POSTUP
1.Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na úhledné rovnoměrné plátky.
2. Naklepeme a kraje nařežeme, aby se nezkroutily.
3. Obalíme v hladké mouce.
4.A na rozpáleném tuku opékáme připravené plátky do růžova. Vnitřek musí zůstat růžový, ne krvavý.
5. Opečená játra pokládáme na opečený plátek slaniny.
6. Tuk od opékání zaprášíme moukou, opražíme a zalijeme vývarem.
7. Vaříme tak dlouho až šťáva zhoustne a začne se oddělovat od tuku.
8. Šťávu dochutíme solí, worchestrem, přimícháme kapary a nadrobno nasekanou petrželku.
9. Vedle si ještě připravíme cibulku, kterou opražíme dozlatova.
10. Podáváme s rýži nebo s bramborami.
Ingredience
Vepřová játra – 30 dkg | |
2 plátky anglické slaniny | |
Petrželka | |
Citron | |
Kapary | |
Hladká mouka | |
vývar | |
worchestrová omáčka | |
cibule |
Další recepty:
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
1 člověk/lidí hodnotil/li